Her gün yulaf yemenin faydaları nelerdir?

Her gün yulaf yemenin faydaları nelerdir?

Her gün yulaf yemenin faydaları nelerdir?



Kahvaltının günün en önemli ve besleyici öğünü olduğunu bilmeyen yoktur. Peki, her gün kahvaltıda yulaf yediğinizde vücudunuzda ne gibi olumlu gelişmeler olabileceğini biliyor musunuz? İşte mucizevi bir besin olan yulafı günlük tüketmenin faydaları…
Beslenme uzmanlarına göre kahvaltı kesinlikle atlanmaması gereken bir öğün. Günlük kahvaltı yapmak kadar, kahvaltıda ne tükettiğiniz de aynı şekilde önemli. Her sabah kahvaltınızda yulaflı ürünler bulundurarak güne sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. İşte günlük yulaf tüketiminin faydaları…
Sağlıklı bir cilt

Yulaf, içeriğinde yer alan çok sayıda çinko, demir ve vitamin ile cilde parlaklık veren bir besin türüdür. Yulaf ezmesi tüketimi ise egzama, tahriş gibi cilt kusurlarına iyi gelmektedir. Günlük olarak yulaf tüketmeniz halinde cildiniz çok daha parlak bir görünüme sahip olacak, cildiniz doğal bir biçimde temizlenecek ve gözenekleriniz daralacaktır.
Günlük protein ihtiyacını karşılar

Kahvaltıda bir kase yulaf ezmesi tüketmeniz, günlük protein ihtiyacınızın %15’ini karşılayacaktır. Yulaf ezmesi lif yönünden zengin bir besin türü olduğu için kasların gelişmesinde etkilidir.

Güçlü bir antioksidan

Güçlü bir antioksidan etkisi ola yulaf, toksinlerin vücuttan atılmasında oldukça etkilidir. İçerdiği Avenchramid isimli madde kaşıntı , iltihap ve tansiyon üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir.
Kilo vermenize yardımcı olur

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle günlük yulaf tüketimi sağlıklı bir biçimde kilo vermenize yardımcı olacak. Yulaf tüketimi metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra iştahı düzenler, vücutta yağ ve toksin birikmesini önler.
Enerji verir

Güne zinde başlamak istiyorsanız, yulaf tüketmeniz şiddetle tavsiye edilir. Karbonhidrat açısından zengin olan yulaf, tüm gün size enerji verecek ve dinç kalmanıza yardımcı olacaktır. 

Kalp sağlığını korur

Vücutta yağ birikmesini önleyen yulaf, içerdiği sağlıklı besin değerleri ile kalp hastalıklarına karşı vücudu korur, dolaşım sistemini dengeler.
Kolesterolü azaltır

Günlük yulaf tüketmenin faydalarından birisi de kolesterol üzerindeki etkisidir.Yulaf içinde yer alan lifler kolesterol değerlerini dengede tutmaya yardımcı olur.


KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/her-gun-yulaf-yemenin-faydalari-pembenar-galeri-genelsaglik-2640871/?PAGE=

Yorumlar

MERHABA

YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDEREK FAYDALI MUHTEŞEM SAĞLIK VİDEOLARIMI İZLEYEBİLİRSİNİZ VE KANALIMA ABONE OLABİLİRSİNİZ.

SOSYAL KAZANÇLA SİZDE KAZANABİLİRSİNİZ

Sosyal Kazanç ®, İnternetten Para Kazanma, Takipçi Arttırma,

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göbek yağlarınızı hızla eriten 10 baharat

Ramazan'da bol su içmeyen sağlığından olur

Kekik suyu neye iyi gelir?