Hangi yiyecekler hangi hastalıkları engelliyor?

Hangi yiyecekler hangi hastalıkları engelliyor?

Günlük hayatta tükettiğiniz yiyeceklerin hangi hastalıkları önlediğini biliyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre bu yiyecekler önemli sağlık sorunlarının engellenmesinde büyük bir rol oynuyor. Hangi yiyecekler hangi hastalıkları engelliyor sizler için hazırladığımız yazımıza göz atarak ,bilgi alabilirsiniz.
Sağlıklı bir beslenme düzeni ile önemli birçok sağlık sorunundan korunabilirsiniz. Araştırmalara göre sağlık sorunlarının oluşumunda kişinin beslenme düzeni doğrudan bir etkiye sahip. Yediğiniz yiyecekler hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olarak hangi ürünleri tüketmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. İşte hastalıkları engelleyici yönüyle dikkat çeken yiyecekler…
Kepekli ekmek 


B6 ve B9 vitaminleri açısından zengin olan kepekli ekmek bağışıklık sistemini güçlendirme, sinir sistemini güçlendirme gibi etkilere sahip bir yiyecek türü. İçerdiği protein ile kemikleri güçlendiren kepekli ekmek karbonhidrat yönü ile de konsantre olmayı kolay bir hale getirmektedir. 
Havuç 


Havuç içinde yer alan karoten maddesi vücut içinde A vitaminine dönüşen bir maddedir. A vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra vücudu enfeksiyonlara karşı da koruyor. 
Muz 


Muzun en büyük katkılarından birisi kişiyi uzun süre tok tutması. Muz yiyerek sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz.
Biber 


Kırmızı biber, yeşil biber… Lezzetli tadıyla yemeklerin vazgeçilmezi olan biberlerin birçok faydası bulunuyor. A,C ve E vitaminleri yönünden zengin olan biberin faydaları arasında kolesterolü düşürmesi, iltihapları kurutması, saçları ve cildi parlaklaştırması, daha genç bir görünüm gibi etkiler yer alıyor.
Yaban mersini 


Yaban mersini içerdiği besin değerleri ile göz sağlığını koruyor ve cildi çok daha sağlıklı bir hale getiriyor.
Yeşillik 


Kalp hastalıklarına neden olan iltihapları kurutma özelliği olan yeşillikleri sık sık tüketerek kalp sorunlarına karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz. Yeşillik tüketiminin diğer bir faydası ise kırmızı kan hücrelerinin üretimini sağlaması ve metabolizmayı hızlandırması.
Fasulye 


Diyabet hastalarının tüketmesi önerilen fasulye, vücuttaki hücreleri yenileyen yapısı ile dikkat çekiyor. Çok fazla et yeme şansınız yoksa aynı protein değerlerini elde edebilmek için fasulye yiyebilirsiniz.
Yumurta 


Tavuk yumurtası içinde 12 tane vitamin bulunuyor. Amino asit açısından da zengin olan yumurtanın sarısı bol miktarda D vitamini içerir ve tüm bu besin kaynakları vücudun inşa edilmesinde çok etkilidir. Çok faydalı olan yumurtayı ister haşlama ister omlet şeklinde isterseniz ise rafadan biçimde tüketebilirsiniz


KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/hangi-yiyecekler-hangi-pembenar-galeri-genelsaglik-2656324/?PAGE=

Yorumlar

MERHABA

YOUTUBE KANALIMI ZİYARET EDEREK FAYDALI MUHTEŞEM SAĞLIK VİDEOLARIMI İZLEYEBİLİRSİNİZ VE KANALIMA ABONE OLABİLİRSİNİZ.

SOSYAL KAZANÇLA SİZDE KAZANABİLİRSİNİZ

Sosyal Kazanç ®, İnternetten Para Kazanma, Takipçi Arttırma,

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göbek yağlarınızı hızla eriten 10 baharat

Ramazan'da bol su içmeyen sağlığından olur

Kekik suyu neye iyi gelir?